Подршка иницијативи за смену Вјерице Радете

СКУПШТИНА РС

Покрет Центра обавештава јавност да је сагласан с иницијативом коју је покренула Демократска странка да се посланица Српске радикалне странке смени са места потпредседнице Народне скупштине Републике Србије.

Посланици Покрета центра потписаће иницијативу за смену јер сматрају да је ширење мржње на верској и националној основи недопустиво, посебно ако се узме у обзир да је Србија већ деценијама под лупом међународне заједнице када је реч о поштовању људских права. Србија се тренутно налази у ситуацији када треба да пронађе начин и стратегију за мирно решавање проблема на Косову и Метохији и да одговорном политиком помирења обезбеди српском и албанском становништву услове за достојанствен живот без страха.

Говор мржње који шире јавни функционери и припадници парламентарних политичких странака опасан је по целу земљу.

За нас је незамисливо да било које свесно људско биће може да вређа људе који су изгубили живот на бруталан начин и како може својим неодговорним изјава да продире у дубоки лични бол супруге и мајке и других чланова породице жртава убијених у рату.

Позивамо владајућу коалицију да ову иницијативу уврсти у дневни ред на првој наредној седници, а позивамо и све народне посланике да гласају за смену Вјерице Радете са места потпредседнице Скупштине.

Покрет Центра
У Београду, 26. јула 2018. године

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + 3 =

СКУПШТИНА РС
Убрзати доношење Кодекса понашања народних посланика

Посланици Покрета центра у Народној скупштини Републике Србије позивају на убрзавање израде и што хитније доношење Кодекса понашања народних посланика. Доношење Кодекса понашања народних посланика у потпуности је у надлежности владајуће већине и свако кашњење у његовом доношењу искључиво је плод њихове воље и њихове одговорност. Изостанак активности на изради …

СКУПШТИНА РС
1
Да ли је доктор Менгеле инспирација појединим народним посланицима?

Ових дана, поред осталих тачака дневног реда, на седници Народне скупштине Републике Србије нашао се и Предлог закона о пресађивању људских органа. Највећа промена коју ће овај закон донети након ступања на снагу јесте да све грађанке и сви грађани Републике Србије постају подразумевано донори својих органа, с тим што …