Грађанину који је снимио обрушавање потпорног зида у Грделичкој клисури прете отказом

САОПШТЕЊЕ
1

Како Покрет центра незванично сазнаје грађанину који је снимио обрушавање потпорног зида у Грделичкој клисури прете отказом јер је снимак доспео у јавност.

Да ли су они који су одговорни што је до рушења зида уопште дошло помислили да ће тако нешто остати сакривено од очију јавности, као да се ради о пар метара зида, а не о читавом потпорном зиду на путу који само што није пуштен у промет, а који се након три делимична обрушавања четврти пут и у потпуности срушио?

Собраћајни институт ЦИП израдио је пројекат за ову деоницу Коридора 10 и предао га 2010.године, али остаје непознаница ко је и када тај пројекат препројектовао, из ког разлога је тражена измена пројекта, ко је потписао ново пројектантско решење и ко је то из Коридора Србије то прихватио?

Уместо да позову на одговорност оне који су потпорни зид пројектовали, препројектовали, одобрили и изградили, представници владајуће већине се обрачунавају са сведоцима њиховог немара и свеукупних пропуста.

Да ли ће овакве истраге у ствари бити задатак БИА, чије је учешће у истражном радњама најавила министарка Михајловић? Иако остаје нејасно шта то тачно треба да утврди БИА у овом случају, поставља се питање и због чега министрака Михајловић не коментарише изјаву директора Коридора Србије Зорана Бабића, који је недавно рекао да је обрушавање потпорног зида било очекивано?

Покрет центра позива представнике владајуће већине да престану са претњама и уценама грађана који нису ништа више него сведоци њихове неспособнисти и нестручности. Позивамо на одговорност, пре свега подношењем оставки, директора Коридора Србије и одговорних у надлежном министарству, на челу са министарком Михајловић.

U normalnom svetu Ministar podnosi OSTAVKU. Direktor koridora biva uhapsen zajedno sa nadzornim organom.Te stvari kao jedan ijedan 2. Tu je u pitanju kradaj a materijala i verovat o dopuna ugovora.

1 коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 + = 11

САОПШТЕЊЕ
Покрет Центра удруживањем прераста у Странку Модерне Србије

Спајањем Социјалдемократског Савеза и Покрета Центра, 14. децембра 2018. настала је нова Странка Модерне Србије. Наше активности надаље можете пратити на веб адреси : moderna.org.rs.

САОПШТЕЊЕ
Родитељима истина, грађанима владавина права, неосновано ухапшенима слобода

Странка модерне Србије најоштрије осуђује хапшење родитеља Давида Драгичевића – оца Давора и мајке Сузане Радановић, као и полицијско насиље над грађанима који заједно са њима месецима траже истину о смрти њиховог сина Давида. Подржавамо мирне и цивилизоване грађанске напоре Давора и Сузане Драгичевић, покрета “Правда за Давида“, као и …

САОПШТЕЊЕ
Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. …