Најава протеста #МамеСуЗакон у Нишу

САОПШТЕЊЕ

Иницијатива #МамеСуЗакон која окупља маме и будуће маме које траже измене Закона о финансијској подршци породици са децом одржаће други по реду протест на којем ће представити проблеме са којима су суочене и предлоге како да се ти проблеми реше.

Протест ће се одржати у центру Ниша, на Тргу Краља Милана, у четвртак 11. октобра од 17 часова.

Иницијатива #МамеСуЗакон позива све маме и будуће маме из Ниша, као и све друге заинтересоване градјанке и градјане да подрже њихве захтеве. Добродошли су сви који желе да подрже нашу иницијативу, с тим што напомињемо да је изузетно важно да нема било чијих страначких обележја како се не би одвлачила пажња са горућих проблема.

Закон о финансијској подршци породици са децом ступио је на снагу 01. јула, а применом истог многе жене ће за време породиљског одсуства, односно одсуства ради неге детета, примати срамне месечне надокнаде медју којима има решења на 1000, 2000, 3000 динара.

Једини циљ који подизањем свог гласа желимо да постигнемо јесу измене лошег закона који ће многе породице оставити на рубу егзистенције.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 8 = 16

САОПШТЕЊЕ
Покрет Центра удруживањем прераста у Странку Модерне Србије

Спајањем Социјалдемократског Савеза и Покрета Центра, 14. децембра 2018. настала је нова Странка Модерне Србије. Наше активности надаље можете пратити на веб адреси : moderna.org.rs.

САОПШТЕЊЕ
Родитељима истина, грађанима владавина права, неосновано ухапшенима слобода

Странка модерне Србије најоштрије осуђује хапшење родитеља Давида Драгичевића – оца Давора и мајке Сузане Радановић, као и полицијско насиље над грађанима који заједно са њима месецима траже истину о смрти њиховог сина Давида. Подржавамо мирне и цивилизоване грађанске напоре Давора и Сузане Драгичевић, покрета “Правда за Давида“, као и …

САОПШТЕЊЕ
Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. …