Најоштрије осуђујемо насиље

САОПШТЕЊЕ

У ноћи између суботе и недеље у Новом Саду су претучена два деветнаестогодишња младића. Један од њих је примљен у Ургентни центар са тешким повредама главе и лекари се боре за његов живот.

Напад се догодио у Футошкој улици, на такси станици, када је младиће, који су међусобно комуницирали албански, напала група других младића, који су у том тренутку пролазили поред њих.

Насиље, мржња и нетолеранција никада до сада нису били присутни у Новом Саду. Нови сад је некада био најбезбеднији град.

Градски одбор Покрета Центра – Нови Сад најоштрије осуђује овај нељудски чин, тражи најоштрију осуду јавности и захтева од надлежних органа и служби да силеџије у најкраћем року пронађу и приведу правди.

 

У Новом Саду,

08.10.2018.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 5 =

САОПШТЕЊЕ
Покрет Центра удруживањем прераста у Странку Модерне Србије

Спајањем Социјалдемократског Савеза и Покрета Центра, 14. децембра 2018. настала је нова Странка Модерне Србије. Наше активности надаље можете пратити на веб адреси : moderna.org.rs.

САОПШТЕЊЕ
Родитељима истина, грађанима владавина права, неосновано ухапшенима слобода

Странка модерне Србије најоштрије осуђује хапшење родитеља Давида Драгичевића – оца Давора и мајке Сузане Радановић, као и полицијско насиље над грађанима који заједно са њима месецима траже истину о смрти њиховог сина Давида. Подржавамо мирне и цивилизоване грађанске напоре Давора и Сузане Драгичевић, покрета “Правда за Давида“, као и …

САОПШТЕЊЕ
Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. …