Од сутра у Крагујевцу акција “Рез на порез”

ЕКОНОМИЈА

Сутра (петак, 19.10.2018.год.) од 14 часова у Крагујевцу код Хотела Зеленгора почиње акција “Рез на порез” коју заједнички организују Шумадијска регија, Покрет слободних грађана, Социјалдемократска странка и Покрет центра.

Крагујевчани једини у Србији плаћају порез на имовину увећан за 50 одсто, а политичке организације окупљене у овој акцији захтевају умањење пореза на имовину физичких лица.

Позивамо вас да сутра о овом проблему разговарате и са вашим суграђанином и народним послаником Покрета центра, Ненадом Божићем који је поводом ове акције изјавио следеће:

“Грађани Крагујевца плаћањем повећаног пореза на имовину у ствари плаћају недомаћинско и неефикасно управљање градским ресурсима. Тај новац иде на враћање дугова, изгубљене судске поступке и субвенције јавним предузећима која нису у стању да послују одрживо иако имају монопол у пружању својих услуга. Повећање пореза на жалост неће утицати на побољшање живота грађана и инвестиције у инфраструктуру. Градско веће Крагујевца нема већника за имовину и финансије већ тај део посла наводно обавља градоначелник који сигурно поред својих обавеза није у могућности да и тај посао ради посвећено. Такав приступ управљања имовином и финансијама најбоље показује однос према нашем новцу.
Покрет центра тражи да се пореска стопа пореза на имовину врати на претходни ниво и да се финансијама управља домаћински и посвећено.”

Позивамо вас да акцију “Рез на порез” подржите и потписивањем петиције за умањење пореза на имовину физичких лица на територији града Крагујевца која се налази на овом линку.

#РезНаПорез #RezNaPorez

У Крагујевцу, 18. октобар 2018. године

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

76 − 66 =

ЕКОНОМИЈА
2
Сива економија – рак рана друштва

Процене су да је удео сиве економије у Србији око 30 одсто БДП-а, или по слободној процедни око 12 милијарди евра. Приход којег се држава одриче преко неузимања пореза и доприноса износи преко 1.2 милијарде евра. По том основу Србија се налази на врху европске и светске лествице. Све владе, …

ЕКОНОМИЈА
Економија будућности

Мантра о томе како треба само учити и завршити школу, а посао ће доћи сам по себи , одавно је на овим просторима постала само бајка из давних, срећнијих времена.  Млади људи који данас завршавају школу (било да се ради о средњем или високом образовању) сусрешће се са много изазова …

ЕКОНОМИЈА
4
Предлог за смањење акцизe на гориво

Председници Владе Републике Србије Министру финансија Министру енергетике Предлог за смањење акцизe на гориво Цена нафте на светском тржишту порасла је у последњих годину дана 60%, што је видљиво из графикона који вам је вероватно добро познат. Имајући у виду да је: 1. Тражња за нафтом на домаћем тржишту нееластична …