Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

САОПШТЕЊЕ

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. О трагичним последицама које је овај вид насиља могао изавати не смемо ни да помислимо. Начин на који је овај напад изведен није ништа друго него покушај убиства новинара и његове супруге.

Атмосфера међу политичким неистомишљеницима је на самој граници да буде отровна, насилно понашање се оправдава и на граници је да у нашем друштву постане нешто што се подразумева. Ништа боља није ситуација са све израженијим медијским насиљем. Апелујемо на све учеснике јавног живота, посебно политичког и медијског, да се са вербалним, физичким, економским и сваким другим насиљем мора престати. На насиље се не одговара насиљем, а са неиостомишљеницима се расправља. Не дозволимо да будуће генерације прихвате да је нормално и пожељно све оно варварско што у цивилизованим друштвима нити је нормално, нити је пожељно.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 2 = 6

САОПШТЕЊЕ
Покрет Центра удруживањем прераста у Странку Модерне Србије

Спајањем Социјалдемократског Савеза и Покрета Центра, 14. децембра 2018. настала је нова Странка Модерне Србије. Наше активности надаље можете пратити на веб адреси : moderna.org.rs.

САОПШТЕЊЕ
Родитељима истина, грађанима владавина права, неосновано ухапшенима слобода

Странка модерне Србије најоштрије осуђује хапшење родитеља Давида Драгичевића – оца Давора и мајке Сузане Радановић, као и полицијско насиље над грађанима који заједно са њима месецима траже истину о смрти њиховог сина Давида. Подржавамо мирне и цивилизоване грађанске напоре Давора и Сузане Драгичевић, покрета “Правда за Давида“, као и …

САОПШТЕЊЕ
3
Социјално одговорније буџетирање је могуће – амандмани

Данас ћемо у Народној Скупштини Републике Србије испред посланичке групе Покрет Центра предати амандман на Предлог закона о буџету за 2019. годину, са следећим изменама: Укидају се кабинети свих потпредседника Владе РС, јер они су и ресорни министри и кабинете имају и у својим министарствима. Укидају се ресори три министра …