Родитељима истина, грађанима владавина права, неосновано ухапшенима слобода

САОПШТЕЊЕ

Странка модерне Србије најоштрије осуђује хапшење родитеља Давида Драгичевића – оца Давора и мајке Сузане Радановић, као и полицијско насиље над грађанима који заједно са њима месецима траже истину о смрти њиховог сина Давида.

Подржавамо мирне и цивилизоване грађанске напоре Давора и Сузане Драгичевић, покрета “Правда за Давида“, као и Муриза Мемића, да сазнају истину о смрти своје деце.

Придружујемо се Делегацији Европске Уније и Kанцеларији специјалног представника ЕУ у Босни и Херцеговини у дубокој забринутости поводом ситуације у Бањалуци и посебно позивамо тамошње полицијске органе да се суздрже од насиља према својим суграђанима.

Уједно скрећемо пажњу и на овим поводом демонстрирано забрињавајуће одсуство владавине права у Републици Српској, чије руководство ужива неподељену подршку власти у Републици Србији, представљајући се као гарант јединства и снаге српског националног бића на Западном Балкану.

Странка модерне Србије привржена је истинском неговању фундаменталних вредности на којима се темељи Европска унија. Недопустиви су политички компромиси са тим вредностима и нема тог политичког лидера или политичког програма који сме бити стављен испред владавине права и грађанских слобода, као основних стубова друштва које желимо да градимо у Републици Србији, Републици Српској и целом региону.

Стога апелујемо и на међународну заједницу и њене представнике у Босни и Херцеговини да учине све да се успостави владавина права, да се ускрати подршка свима који то ометају и да се помогне родитељима да сазнају истину, а сви неосновано ухапшени ослободе.

Нема коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

93 − = 84

САОПШТЕЊЕ
Покрет Центра удруживањем прераста у Странку Модерне Србије

Спајањем Социјалдемократског Савеза и Покрета Центра, 14. децембра 2018. настала је нова Странка Модерне Србије. Наше активности надаље можете пратити на веб адреси : moderna.org.rs.

САОПШТЕЊЕ
Покрет центра осуђује покушај убиства новинара портала “Жиг”

Покрет центра најоштрије осуђује вандалски напад и паљење куће локалног новинара портала „Жиг“ из Гроцке, Милана Јовановића. Нападачима није био довољан “Молотовљев коктел” који су бацили на кућу, већ су запуцали и на кућни праг како би додатно застрашили њега и његову супругу и онемогућили им безбедан излазак из куће. …

САОПШТЕЊЕ
3
Социјално одговорније буџетирање је могуће – амандмани

Данас ћемо у Народној Скупштини Републике Србије испред посланичке групе Покрет Центра предати амандман на Предлог закона о буџету за 2019. годину, са следећим изменама: Укидају се кабинети свих потпредседника Владе РС, јер они су и ресорни министри и кабинете имају и у својим министарствима. Укидају се ресори три министра …