ЗАПИСНИК

ОСНИВАЧКА СКУПШТИНА БЕОГРАДСКОГ ОДБОРА

Београд, 30.05.2018.

Локација: Скупштина Републике Србије “Плави салон”

Почетак: 18 часова

Тема: Оснивање београдског одбора Покрета Центра и избор Иницијалног Одбора

Присутни:

Александар Стевановић
Татјана Мацура
Радомир Мркић
Ахмад Шами
Тихомир Петровић
Лидија константиновић
Милица Маринковић
Александар Петровић
Мирко Томовић
Радош Миличевић
Мирко Стојановић
Игор Стојановић
Ивана Вулета
Младен Милинковић
Милан Поповић

Татјана Мацура је поздравила присутне и додала да је ово значајан организациони напредак и формализација жеља оних који желе да буду у Покрету. Мало се касни са формирањем, и да је састанак сазван на иницијативу врачарских чланова. Присутни су људи из више београдских општина да дају своје мишљење.

Александар Стевановић је додао да не треба форсирано ићи на пријем у чланство Покрета, већ да треба омогућити људима да слободно изразе вољу. Објављен је политички манифест и позициониран покрет у центру политичких догађаја. Дозвољено је исказивање свог мишљења и издвајање мишљења. Дозвољено је и формирање фракција у оквиру Покрета. Кључна реч покрета  је слобода. Преговори око преузимања Странке зелених су у завршној фази и очекује се завршавање послова пре годишњих одмора.

Избран је Иницијални Одбор београдског одбора Покрета Центра у саставу:

– Игор Стојановић
– Тихомир Петровић
– Небојша Анастасијевић
– Лидија Константиновић
– Ахмад Шами
– Гордана Мирковић

Позвани су и остали чланови да се придруже. Представници Земуна и Звездаре су објаснили да су направили своја интерна удружења ради очувања јединства чланова који су напустили претходни покрет и да ће разговарати са члановима о иницијативи за накнадно прикључење Покрету Центра.

ИО је добио задатак да у наредних пар недеља пронађе пословни простор за Покрет и београдски одбор.

Одлучено је да сви чланови београдског одбора плаћају месечну чланарину од најмање 500 динара месечно и да се износи уплаћују на рачун Покрета. ИО ће одредити накнадно технички начин наплате.

Одлучено је да се не раде приступнице за Покрет и не наплаћује никаква чланарина за чланство у  Удружењу, осим локално на нивоу Одбора. Тек са формирањем Странке односно Партије Центра(ПЦ) увешће се и чланарина за странку и чланске карте.

За људе који се преко сајта пријављују за чланство, Игор Стојановић је задужен да их контактира и објасни организацију и приступ у чланство тек са формирањем странке. За сада их водимо као симпатизере Покрета и не плаћају никакву чланарину.

Сви симпатизери и чланови Покрета биће регостровани на сајту покретцентра.орг у делу чланови са одговарајућим ауторизацијама.

Урађена је заједничка фотографија учесника.

Састанак је завршен у 20 часова.