ЗАПИСНИК

II Састанак Иницијалног Одбора Покрета
Београд 28.04.2018. год.

Теме и закључци:

1. Оснивање странке и преговори са мањим странкама
Овај процес је у току. За сада се преговори у вези аквизиције одвијају са неколико странака, а коначне резултате тих преговора очекујемо најкасније до 10.Маја 2018. Уколико до тада не будемо имали финални договор са неким, ићи ћемо на опцију са прикупљањем потписа.
У међувремену, како би смо имали правну форму преко које можемо деловати, одлучено је да оснујемо УГ, као прелазно решење до оснивања странке.


2. Статут и програм странке су у фази израде. Како велики број чланова даје своје предлоге и коментаре, потребно је да се они ускладе. Драфт кровних политика пише Александар Стевановић заједно са иницијалним одбором, а након формулисања овог драфта, он ће бити достављен свима ради даље разраде. Одлучено је да иницијално одбор сачини Писмо о намерама које ће укратко представити главне смернице нашег политичког дејства.


3. Дефинисана је обавеза да иницијални одбор обиђе терен у циљу извештавања чланства о тренутној фази посла, прикупљања додатних идеја, дискусије. Одбори ће бити питани за термине у којима могу да приме по пар представника иницијалног одбора ради ове комуникације. Ова активност нам је јако битна због додатног фееедбацка са терена, поготову што се тиче начина комуницирања и даљег рада.


4. Потребно је одредити начин финансирања организације . На локалном нивоу – канцеларије и опрема, заједно са волонтирањем. На републичком нивоу – оперативни трошкови (обилазак одбора, евентуални закуп канцеларије, итд). Најбитнији део који ћемо можда морати да финансирамо – оснивање странке – коштаће између 30.000 – 50.000 евра.


5. Умрежавање и координација тимова унутар организације – на посебном састанку који ће бити одржан након првомајских празника чланови иницијалног одбора Стевановић/Божић/Јовић проћи ће кроз предлоге разних модела организације које смо до сада добили од наших чланова и сачинити коначну верзију предлога функционисања организације.