ЗАПИСНИК са III састанка Иницијалног одбора
Састанак одржан 14.05.2018. у Београду (Скупштина у Краља Милана)

Састанку присуствовали:
Александар Стевановић
Татјана Мацура
Светлана Козић
Владимир Ђурић
Зорица Дамјановић
Ненад Божић
Владан Ћосић
Драгољуб Јовичић
Иван Стијеповић
Снежана Спајић

Састанку нису присуствовали:
Милан Турншек
Александар Миладиновић
Милош Бошковић
Љупка Михајловска
Оливера Јовић

1. тачка: Избор имена и припрема документације за УГ
Постигнут је консензус око имена Удружење грађана ПОКРЕТ ЦЕНТРА. Договорено је да се лого одреди накнадно. Осниваче чине сви чланови Иницијалног одбора, а заступник је Ненад Божић. Резервацију имена и регистрацију завршиће заступник. Саопштење о формирању УГ биће објављено након што добијемо потврду да је име доступно.

За даље изборе унутар Иницијалног одбора, тј. оснивача УГ, Драгољуб Јовичић је предложио да до коначног решења дођемо системом бодовања 3-2-1, о чега за предлог који нам се највише допада дајемо 3 бода, а за онај са најмање симпатија 1 бод. Тиме ћемо избећи конфузију која је настала приликом избора имена. 
У ситуацијама када је потребно додатно усаглашавање можемо се одлучити да прва три изабрана предлога уђу у ужи избор и тада по истом принципу (3-2-1) настављамо гласање до коначног избора. А у свакој ситуацији тежимо консензусу.

2. тачка: Извештај о разговорима о преузимању странке
Александар и Влада су се састали са Небојшом Лековићем из Социјалдемократског савеза током претходне недеље. Они су заинтересовани за сарадњу и за договор око преузимања њихове странке (уз једно или два потпредседничка место и место на посланичкој листи). Позитиван разговор.
Татјана је договорила састанак Дејаном Булатовићем из Зеленом еколошке партије – Зелени (састанак је одржан истог дана у Шиду и због тога га додајем у овај извешај). Присутни су били још Александар и Владан са наше стране, а од Зелених: Дејан Булатовић – председник, Игор Радошевић – потпредседник и Мирко Брајушковић – председник ИО. Заинтересовани су и за преузимање странке, али и за сваки други вид сарадње ако до асимилације не дође. Њихова политика нам је блиска и лако се инкорпорира у наш будући програм. Мој је предлог и да у председништву имамо и сигурну „зелену столицу“ како бисмо истакли и њихову страну приче. Важно им је да задрже реч „зелени“, што би им додатно осигурало сарадњу на нивоу ЕУ Зелених којима је ово услов. Рекосмо да је наша политика свеобухватна, али да ћемо размислити. Позитиван разговор.
До пошетка јуна требало би да знамо да ли ће неки од ових договора бити коначан или улазимо у кампању прикупљања потписа.

3. тачка: Разно
О разним темама смо разговарали уз ручак и ништа што има посебну важност нисмо покренули. 

Записник припремила: Татјана Мацура