ЗАПИСНИК

II састанак ИНИЦИЈАЛНОГ ОДБОРА БГ-ОДБОРА

Београд, 13.06.2018.год.

Локација: Скупштина Републике Србије – Краља Милана 14

Почетак у 17 сати.

ДНЕВНИ РЕД

  1. Пријем новог члана иницијалног одбора београдског одбора
  2. Обавештење о статусу преговора око формирања странке
  3. Обавештење око отварања рачуна Покрета
  4. Поставка интерне комуникације
  5. Пријем нових чланова у београдски одбор

ПРИСУТНИ:

Игор Стојановић
Тихомир петровић
Небојша Анастасијевић
Лидија Константиновић
Ахмад Шами

ОДСУТНА: Гордана Марковић , (најавила одсуство због обавеза на послу)

  1. На заједнички предлог више чланова иницијалног одбора да се Радомир Мркић уврсти у ИО београдског одбора било је кратке дискусије где су се чланови изјаснили крајње позитивно о досадашњем његовом ангажовању у иницијалном стварању организације и почетним активностима. Позитивна одлука је донета једногласно изјашњавањем свих присутних чланова ИО београдског одбора.
  2. Инфрормације о статусу преговора са странком Зелених је изнео Игор Стојановић нагласивши да су преговори у завршној фази. Очекује се оставка руководства и заказивање Скупштине на којој би се делегати изјаснили и промени имена странке у Партија Центра. Скупштина би требала бити заказана за следећи викенд око 23.јуна. Однос у председништву нове странке би требало да буде 2:1 у корист Покрета Центра.
  3. Дато је обавештење да ће у наредних пар дана бити отворен рачун покрета у ЕРСТЕ банци. Добиће се и картице за плаћање реклама на друштвеним мрежама. Рачун је неопходан да би се у овој фази уплатиле чланарине и донације ради покривања трошкова рекламирања и одржавања сајтова. Информација о броју рачуна биће објављена на сајту Покрета у делу Контакт. За евиденцију чланарина београдског одбора  и уплату на рачун Покрета је задужен Тихомир петровић.
  4. Генерално се интерна комуникација свих чланова Покрета врши преко СЛАК програма. Потребно је инсталирати апликацију на основу добијеног линка од вебмастера. За слање линка је задужен Ахмад Шами. Обавештење свих члановасе врше преко званичног сајта pokretcentra.org , где је обавезна пријава за чланове. Тек се по пријави на сајту добија мени са увидом у обавештења, организациону структуру, чланове тимова и добора и преглед финансијског стања. Корисничко име и лозинка ће бити послате на маил адресе свих чланова. Изутетно у овој фази се Лидији и Небојши (због немогућности коришћења СЛАКА) шаљу и СМС поруке са обавештењем да на сајту постоје важне информације.
  5. Вођени су иницијални разговори са два кандидата за чланство.Најпре је разговарано са Пером Петровићем, професором економије, који се је изјаснио да не може да буде јавно приказан као члан, јер ради у институтима и може да има проблема на послу због опозиционог политичког ангажовања. Био је у разним покретима и на листама кандидата(код Бастаћа) на бг изборима. Такође је и двоструки потписник подршке актуелној влади у име 500/1000 интелектуалаца Србије. Вољан је да пружи услуге у смислу економских анализа са потписима других аутора. Закључак ИО после разговора је да је кандидат са проблематичном биографијом и да би могао да нанесе политичку штету, тако да је кандидат одбијен. Други кандидат је са Владислав Зеремски је са Новог Београда, електричар по занимању, још увек у Покрету ДЈБ. Вољан је да напусти ДЈБ и да се прикључи активно Покрету Центра и да са собом евентуално доведе и још пар људи, мада је нагласио да нема неког посебног утицаја у садашњем одбору где су углавном нови људи са којима нема добру сарадњу. Предао је Игору нека његова размишљања за предлоге закона да их проследи посланицима. Политички ставови су му прихватљиви и вољан је да активно учествује у раду београдског одбора. Био је . раније члан ЛДП-а . Закључак ИО је да је прихватљив као кандидат за члана и биће контактиран и надаље.

Састанак завршен у 19:15 сати.